„Галъп“: ГЕРБ и БСП наравно

„Галъп“: ГЕРБ и БСП наравно
БСП има потенциал за победа на тези избори, но тя зависи не само от мекия електорат на ГЕРБ, но и от броя на хората, които ще гласуват за "червените" само за да свалят ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ получава 24% от гласовете на предстоящите парламентарни избори на 12 май, а БСП – 23,6%, показват данните на проучване на „Галъп" три дни преди вота, предава БГНЕС.

Според изследването, ДПС взима 7,1%, Атака – 7%, а ДБГ – 3,7%.

Вероятността ГЕРБ да бъде участник в следващото управление на страната е крайно малка или казано позитивно, направо е невероятно ГЕРБ да управлява, пише в. „Преса" в анализ на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев.

Като цяло тенденцията за загуба на подкрепа на ГЕРБ, към Борисов и Цветанов е безспорна за целия мандат и се запазва в предизборните месеци, като спадът е над два пъти, а при Цветанов - над 4 пъти.

Процесът на мобилизацията на електората на БСП е видим и тази партия е в кондиция да защити традиционния си максимум от 1 млн гласа. Съществен факт е и излизането й пред ГЕРБ по доверие - 26 % срещу 24% - и личното надмогване на Станишев над Борисов с 1% 28% срещу 27%.

БСП има потенциал за победа на тези избори, но тя зависи не само от мекия електорат на ГЕРБ, но и от броя на хората, които ще гласуват за "червените" само за да свалят ГЕРБ.

ДПС е с традиционно стабилно присъствие, което му гарантира участие в следващия парламент с обичайната му позиция на трета политическа сила.

Атака ще бъде участник и в следващия парламент.

Движение "България на гражданите" има потенциал да влезе в парламента, но това зависи от сериозна мобилизация на симпатизантите му, се посочва в анализа на социолозите.

#избори #БСП #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници