Станишев: Цветанов знае твърде много за самия Борисов

Станишев: Цветанов знае твърде много за самия Борисов
Сергей Станишев със симпатизанти в Петрич Снимка: БСП
A A+ A++ A

"Борисов е готов да се раздели с всеки, но не и с Цветан Цветанов, поради две причини – първо, защото Цветанов е основна машина за купуване на гласове, за мачкане на хора, за използване на МВР за политически цели. И второ – Цветанов знае твърде много за самия Борисов". Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на въпрос на БГНЕС дали вярва на думите на Бойко Борисов, казани вчера, че е готов да се раздели с Цветан Цветанов, ако се докаже, че е подслушвал незаконно.

Помолен да коментира извинението на Бойко Борисов от вчера, че той и министрите му са се държали високомерно, лидерът на БСП отговори по следния начин: 
"Те не само се държаха високомерно, те унищожиха икономиката и работните места. Ако говорим за горделивост, най-високомерен е Бойко Борисов. Спомнете си какво каза за българските пенсионери – че му изяли фискалния резерв. Първо е некомпетентно и второ е цинично."

"Днес ГЕРБ разчитат много на апатията на българите и разчитат да се разпилее протестният вот. Единствената гаранция, че протестният вот срещу ГЕРБ ще се рализира, е БСП", заяви още Станишев в Петрич, цитиран от пресцентъра на левицата. 
Той изтъкна, че само левицата е била последователна в поведението си. Станишев напомни, че в чуждите медии се говори за България като държавата на Кръстника.

"Някой вярва ли, че Борисов не е знаел за всички безобразия и беззакония на Цветанов? Той осъзнава ли, че е нарушил закона и е възпрепятствал правосъдието в разговора, който стана публичен", каза Станишев.

Председателят на БСП призова хората преди да гласуват да се замислят дали живеят по- спокойно и по-добре и искат ли още 4 години от същото. 
"Икономиката е на изкуствено дишане. Загубени са около 1,5 млрд.лв. заради контрабанда", добави Станишев.

Грижата за майките е мой личен приоритет, подчерта Станишев. Той изтъкна, че един от конкретните ангажименти, които социалистите поемат като спечелят изборите, е от 1 януари парите за отглеждане на дете до 2-годишна възраст да се увеличат на 310 лв. и да се обвържат с нивото на минималната работна заплата.

#Сергей Станишев #БСП #избори #ГЕРБ #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници