Касим Дал: Монополът на ДПС в смесените региони трябва да бъде разрушен

Касим Дал: Монополът на ДПС в смесените региони трябва да бъде разрушен
Касим Дал посети пребития Исмаил Касабов в болницата. Снимка: НДСВ
A A+ A++ A

Наблюдатели от мисията на ОССЕ, пристигнали у нас да следят за законността на предстоящите избори, разследват инцидента с пребития в разградското село Езерче активист от партията на Касим Дал.

Това съобщиха от предизборния щаб на коалиция „Център свобода и достойнство“ в Разград.

В общините, управлявани от ДПС, кметовете се държат като дерибеи. Наши активисти от Цар Калоян разказват, че чиновници от местната администрация обикалят къщите с тетрадки, вписват имената на хората в тях и ги карат да се подписват. По-възрастните възприемат полагането на личен подпис като ангажимент да се гласува за ДПС.

Това заяви лидерът на Народната партия „Свобода и достойнство“ Касим Дал на извънредна пресконференция в Цар Калоян два дни след като негов координатор бе пребит от активисти на ДПС в спор за това кой има право да лепи предизборни плакати в управляваната от движението община.

Пребитият Исмаил Касабов продължава да е в болница. Трети ден постъпилият на лечение с комоцио 35-годишен мъж е на системи. Върху неговото семейство се оказва тормоз от местната управа. Майка му, жена му и двете му деца, на 10 и 2 години, са били заплашвани от заместник-кмета Даут Аляоглу с изселване, стана ясно на пресконференцията.

Заместник-кметът Аляоглу, за когото очевидци на побоя над Касабов твърдят, че е наблюдавал разправата безучастно, не за първи път участва в прояви на политическо насилие. На местните избори през 2011 година той счупи стъкло на автомобил, ползван от активисти на Синята коалиция, припомни Дал.

Касим Дал заяви, че ще настоява пред институциите случаят в Езерче да бъде разследван докрай и виновните да си получат наказанието. Той бил информиран, че прокуратурата в Разград вече била образувала досъдебно производство.

Ще следим развоя на събитията и ще се борим с политически средства монополът на ДПС в смесените райони да бъде разрушен, за да не бъдат държани хората в страх и подчинение от една партия, която злоупотребява с техния вот, категоричен бе напусналият движението лидер.

#избори #Касим Дал #ДПС #"Синята коалиция"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници