Станишев: Монополът на ГЕРБ засили икономическите монополи

Станишев: Монополът на ГЕРБ засили икономическите монополи
Станишев отбеляза, че след управлението на ГЕРБ навсякъде в страната цари страх. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политическият монопол на една сила доведе до засилване на икономическите монополи в много сектори. Това убива свободната конкуренция и инициативата на гражданите. Държавата се превърна в репресивен инструмент, за да се обслужват конкретни икономически интереси, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Институции се използват за притискане, рекет, преразпределение“, заяви Станишев по време на националната среща с бизнес и работодателски организации „България - икономически активна страна“, съобщава „24 часа“.

Станишев отбеляза, че след управлението на ГЕРБ навсякъде в страната цари страх.

„Всеки усеща, че държавата е в пълен хаос, причинен от манталитета на управление през последните години. В такива условия не може да има държавност, икономическо развитие и европейска перспектива за България“, категоричен беше председателят на БСП.

Станишев коментира, че преди четири години България влязла в кризата в добро финансово, бюджетно и икономическо здраве. Днес обаче след управлението на ГЕРБ картината е съвсем различна.

Той допълни, че последните събития са показали реалните приоритети на ГЕРБ, които нямат общо със създаването на условия за икономически растеж, предсказуемост и подобряване на живота на хората.

#Сергей Станишев #БСП #Коалиция за България #ГЕРБ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници