Цветанов: ГЕРБ е жертва на бившите кадри от Държавна сигурност

Цветанов: ГЕРБ е жертва на бившите кадри от Държавна сигурност
A A+ A++ A

В момента ГЕРБ е жертва на това, което правят бившите структури на Държавна сигурност, заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Така отговори бившият министър на вътрешните работи на въпрос на журналисти кой е записал премиера, прокурора на София и бившия министър на земеделието, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново.

„Бившите структури на Държавна сигурност искаха и се нуждаеха от говорител в лицето на Сергей Станишев, който да вкара темата актуална“', заяви Цветанов.

Той бе категоричен, че няма притеснения от това дали някой го записва.

„'Имам един-единствен телефон, по който си говоря, и не се притеснявам. Ако някой е записвал, нека да пусне СРС-тата“', заяви Цветанов.

Според Цветанов що се касае до записите на Борисов, Кокинов и Найденов, няма кой друг да е бил с устройството, освен бившия земеделски министър.

„Хора, които са слушали записа, ми казаха, че се чувало туптящо сърце, пулсът, след това звукът от казанчето на тоалетната. Няма от кой друг да бъде, освен от самия него, който е носил тези неща. Всеки трябва да си отговаря за действията, аз не бих могъл да коментирам“, заяви Цветанов.

Бившият вътрешен министър коментира също, че операция „Чисти ръце“ е започнала още в началото на управлението на правителството на ГЕРБ.

Що се касае до обвиненията, отправени в неделя от Лютви Местан, Цветанов заяви, че по време на управлението на БСП и ДПС в рамките на 8 години, те са успели да укрепят тежката организирана престъпност.

„Вие виждате за през последните четири години какви емблематични фигури бяха организирани и какви сериозни процеси текат в момента и в Европа. Давам ви примера с Ивелин Банев – Брендо в Италия“, заяви Цветанов.

Той се обърна към Лютви Местан и Движението за права и свободи така: „Нека те не само да правят такава кампания, а да се ръководят от това „Не на насилието“, защото виждаме, че вече има два случая, които са много тревожни за една партия, която се прикрива зад името Движение за права и свободи“, заяви Цветанов.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #Мирослав Найденов #Бойко Борисов #избори #БСП #ДПС #Лютви Местан #"Чисти ръце"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници