ДПС залага на кохезионен фонд за бедните общини

ДПС залага на кохезионен фонд за бедните общини
ДПС предлага промени в данъчните закони с цел преотстъпване на данък печалба за инвеститори, създаващи определен брой работни места, каза Камен Костадинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В продължение на няколко седмици провеждам срещи в региона и това, което виждам и разбирам, е, че без целенасочена дългосрочна държавна политика и политически консенсус Северозападът няма да се промени.“ Това заяви водачът на врачанската листа на ДПС Камен Костадинов, цитиран от „Стандарт“.

„Съзнавам, че всички представители на политически партии говорят и обещават тази политика, но това, което ни отличава от тях, е, че тук ние не сме имали представители и може би не сме си дали сметка за кризата, която тук е особенно изострена“, подчерта той. Затова движението предлага краткосрочни и средносрочни мерки за преодоляване на икономическото изоставане на региона.

В програмата си ДПС залага на създаването на Национален кохезионен фонд в България по примера на европейския. В него ще се събират средства, за които могат да кандидатстват общините от Северозападна и още няколко от Югоизточна България.

Целта е преодоляване на диспропорциите в равнището на жизнения стандарт в отделните региони.

От движението виждат решение на проблемите и в изграждането на индустриални паркове на държавни терени. В тях държавата трябва да инвестира в инфраструктура - пътища, ток, газифициране, интернет, и да ги предлага на инвеститори срещу разкриване на работни места и заплащане на определена минимална работна заплата.

Интерес ще има, защото регионът е близо както до столицата, така и до река Дунав. ДПС предлага промени в данъчните закони с цел преотстъпване на данък печалба за инвеститори, създаващи определен брой работни места.

„Преди години, благодарение на ДПС в област Търговище, по този начин бе привлечен най-големият производител на стъкло в региона „Шишеджам“, който вложи 300 милиона долара и разкри близо 1200 преки работни места“, припомни Камен Костадинов. Той защити вижданията на движението за привличане на специалисти в областта на образованието и здравеопазването, на които да бъде осигурено по-високо заплащане от средното за страната.

Изтъкна също така необходимостта от промяна във философията на подпомагане на земеделските производители с акцент върху семейното фермерство. Анонсира и идеята за развитие на поливното земеделие чрез инвестиции на държавата в изграждане на съоръженията. Тя предвижда гратисен период, в който производителите няма да плащат такса за ползване на водата, докато си стъпят на краката.

#избори #ДПС #Камен Костадинов #инвеститори #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници