БСП: Референдум за полигона в Змеево трябва да има

БСП: Референдум за полигона в Змеево трябва да има
В Стара Загора Станишев беше заедно с Петър Корумбашев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Старозагорци са поискали референдум за полигона в Змейово и такъв трябва да има. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Стара Загора, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Не от една година хората имат притеснения от обгазяване, замърсяване на околната среда, на въздуха и въздействието върху тях. Единственият изход от тази ситуация е да се вслушаме в техния глас. Те са поискали референдум и референдум трябва да има. Трябва да има прозрачност и контрол върху полигона, заяви Станишев. Според него най-важно е здравето на хората и с това не може да се правят компромиси.

Днес, в Деня на Земята, в Стара Загора Станишев участва в екологичната среща „Зелена България“. „Избрахме именно тази дата, за да обсъдим политиката на БСП в областта на опазването на околната среда и балансираното развитие на националните природни ресурси“, отбеляза лидерът на социалистите. Той напомни за последователната политика, която БСП е провеждала в защита на българската природа, в диалог с много НПО, зелени и младежки организации.

Станишев даде пример с битката срещу ГМО и шистовия газ. Лидерът на БСП не пропусна да спомене и скандалния случай с дюните по Черноморието и предложенията на левицата - да се наложи мораториум за строителство в тази зона и да се създаде Национален парк „Черно море“.

„Нашите експерти казват – червеното позеленява. Това се случва навсякъде в Европа. Става дума за естествен процес на съчетаване на нашите социални политики с ценностите, които са особено важни за младото поколение, свързани с екологията“, изтъкна Станишев. Според лидера на БСП е необходимо да има балансирано развитие на българското земеделие, което да бъде ефективно и да дава високи приходи.

Станишев добави, че трябва да се подкрепят дребните и средните производители, така че цялата европейска помощ да не отива само в ограничен кръг хора. „Необходимо е да има истинска производствена верига“, каза още лидерът на БСП и поясни, че трябва да се произвеждат не само суровини, но и продукти. „Това е част от нашата 10-годишна програма за реиндустриализация“, подчерта Станишев.

Той обърна внимание и на въпроса с биопродуктите. Според него България има огромни възможности, които през последните години не се използват, и този сектор на земеделието трябва да бъде развит.

#избори #Сергей Станишев #Стара Загора #Змеево #шистов газ #БСП #ГМО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници