Пенсионери: Бате Бойко, не сме канибали, гладни сме

Пенсионери: Бате Бойко, не сме канибали, гладни сме
„Увеличиха ми пенсията със 7 лева. По-добре да не ни се бяха подигравали така“, коментира една от пенсионерките. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки пенсионери излязоха днес на протест пред Министерския съвет, възмутени от изявлението на Бойко Борисов, според когото пенсионерите са изяли фискалния резерв на държавата, предаде БГНЕС.

Пенсионерите издигнаха плакат с надпис „Бате Бойко, не сме канибали, а сме много гладни и бедни“.

„Ние ли сме изяли фискалния резерв?“, попита един от протестиращите и се провикна още по-силно с надеждата и някой от „Дондуков“ № 1 да го чуе: „Какво направиха ГЕРБ за 4 години? 250 000 пенсионери умряха от глад през последните години“. Според пенсионерите единственото увеличение на пенсиите, което се случи по време на кабинета „Борисов“, е подигравка с тях.

„Увеличиха ми пенсията със 7 лева. По-добре да не ни се бяха подигравали така“, коментира една от пенсионерките, дошли пред сградата на Министерския съвет. Възрастните хора поискаха и възможността да имат достъп до медицински грижи и лекарства, които да могат да си позволят с ниските си пенсии.

Протестът бе организиран от Обединените пенсионерски съюзи, но към него се присъединиха и много работещи и млади хора, които също са недоволни от политиката на кабинета „Борисов“ и на 41-вото Народно събрание спрямо хората, които десетки години са работили и плащали пенсионни осигуровки на държавата.

„Позицията на бившия премиер е невярна, цинична и разкрива антисоциалната същност на правителството на Борисов – първото правителство след 1989 г., което три поредни години не индексира пенсиите“, убедени са пенсионерите.

Те порицаха и бездушното отношение на служебния премиер към искането им за двумесечен мораториум върху сметките на пенсионерите за ток, парно и вода. Затова те настояха Марин Райков да разгледа искането им за мораториум.

#избори #пенсионери #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници