„Галъп“: Не е ясен победителят на изборите

„Галъп“:  Не е ясен победителят на изборите
От ключово значение за прогнозиране на евентуалния резултат на 12 май е избирателната активност, пише в анализа си социологът Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Към 12 април, точно месец преди предсрочните парламентарни избори, електоралните нагласи на българите не посочват отчетлив победител.

Това сочат данните от национално представително месечно изследване на „Галъп интернешънъл“, съобщава вестник „Преса“.

Ако изборите биха били на 12 април, ГЕРБ получава 22,8%, БСП – 19,9%, Атака – 5,7%, ДПС – 4,9%, България на гражданите – 3,9%.

Подкрепата за Бойко Борисов през месец април е била 27%, а за Сергей Станишев – 25%.

„Преса“ отбелязва специално, че изследването е проведено преди „ЦецOFFгейт“. На въпрос дали ГЕРБ е тясно свързана с олигархията и монополите 53% отговарят положително, а 19% са несъгласни.

58% от изследваните смятат, че в ГЕРБ се преследват главно лични интереси и има корупция. 62% от българите искат служебният кабинет да потърси отговорност от правителството на ГЕРБ.

От ключово значение за прогнозиране на евентуалния резултат на 12 май е избирателната активност, пише в анализа си социологът Кънчо Стойчев.

От „Галъп“ уточняват, че поради тази причина представят получените данни в три разновидности. Първо - спонтанен отговор, намерения за гласуване, ако изборите са днес. Второ - намерения само на твърдо решили да гласуват, и трето – намерение на гражданите, които редовно участват в избори.

#избори #"Галъп" #Кънчо Стойчев #ГЕРБ #БСП #Атака #ДПС #България на гражданите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници