Бинев поиска оставката на председателя на ЦИК

Бинев поиска оставката на председателя на ЦИК
A A+ A++ A

„Искаме оставката на г-жа Красимира Медарова и граждански контрол в ЦИК“. Това пише в отворено писмо на коалицията „ГОРДа България“, с което се алармира обществеността за евентуални нарушения и липса на непрозрачност на предстоящите парламентарни избори на 12 май. От политическата формация твърдят, че предстои „най-подправеният“ вот.

„Коалиция „ГОРДА България“ е изключена от телевизионни дебати с парламентарно представените партии и коалиции, както и от правото си да има членове в Районните и секционните избирателни комисии. Всичко това се дължи на превратното и незаконосъобразно тълкуване на закона от страна на ЦИК, въпреки пределно ясния текст на закона. ЦИК е в услуга на управляващите и назначената опозиция, защото не позволяват на коалиция, която има член на Европарламента и не е парламентарно представена, да се възползва от всички гарантирани й от закона права. ПП НДСВ отговаря на същите условия, но те получават всички права, които се отказват на нашата коалиция. За ПП „България на гражданите“, която е без представител в Европейския парламент и не е парламентарно представена, се правят изключения в дълбок разрез със закона, като се кани на телевизионни дебати с партиите и коалициите от последния Парламент.
Подобна е и ситуацията със „Синята коалиция”. Тяхната парламентарна група се разпадна, с което вече не са парламентарно представени, а биват третирани като парламентарно представени. В случая с коалиция „ГОРДа България“ Избирателния кодекс обаче се тълкува от ЦИК и председателя й Красимира Медарова само в ущърб на нашата коалиция“, пишат от „ГОРДа България“.

Председателят на ЦИК Красимира Медарова демонстрирала липса на непрофесионализъм относно регистрацията на коалицията „ГОРДа България“. „След атаките от страна на ГОРД и евродепутат Слави Бинев към нея, след всичките сериозни съмнения за нейната безпристрастност и качества да заема поста на председател на ЦИК, тя сега си отмъщава“, категорични са от коалицията.

„ЦИК си позволява да променя закона в угода на началниците си, вместо да е стожер на демокрацията. Искаме оставката на г-жа Красимира Медарова и граждански контрол в ЦИК, за да се гарантират демократични избори на 12.05.2013 год.“, се казва още в отвореното писмо.

#ГОРД #Бинев #ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници