Главният прокурор дава заден за Роман Василев: Той е невинен

Главният прокурор дава заден за Роман Василев: Той е невинен
Сотир Цацаров нареди незабавна проверка по слуая със СРС-тата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само един ден след като главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че зам. – градския прокурор Роман Василев го е подвел за СРС-та, днес констатира,  че няма основания за отговорност на прокурор Василев.

Това е изводът от незабавната проверка на действията на зам. – градския прокурор Роман Василев при изготвяне и отправяне на искания за използване СРС-та разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров, на 11.04.2013 г., съобщиха от прокуратурата.

Обяснения в тази проверка са дали Роман Василев, Цветлин Йовчев - председател на ДАНС към м. март 2010 г., когато са извършвани действията по разследване по делото и от Иван Москов, специален агент в ДАНС по същото време.

"Г-н Йовчев е подписал разпорежданията по чл. 16 ал. 2З СРС след писмените разрешения на съдии, тъй като специалните разузнавателни средства са били прилагани от специализирана дирекция на ДАНС, а г-н Москов е бил ангажиран с оперативни действия. Изискани са и допълнителни данни, включително преписки, водени в Инспектората на Върховната касационна прокуратура по отношение на заместника на градския прокурор", се казва в съобщението.

Оказа се, че сутринта Роман Василев е внесъл, чрез главния прокурор, до Висшия съдебен съвет, заявление за подаване на оставка.

Цацаров отказва да я приеме, защото след няколко часа разбира, че проверката показва, че Василев е невинен. Мотивът му са изводите, че Роман Василев е съгласувал действията си с административните му ръководители.

"Именно по тази причина главният прокурор не намира основания за отговорност на прокурор Василев", заключва съобщението.

#Сотир Цацаров #Роман Василев #СРС #Цветлин Йовчев #ДАНС #Върховната касационна прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници