Прокуратурата ще проверява анонимни сигнали за изборни престъпления

Прокуратурата ще проверява анонимни сигнали за изборни престъпления
Прокуратурата ще проверява анонимните сигнали за изборни престъпления, когато те съдържат достатъчно конкретни данни, съобщи зам. главният прокурор Ася Петрова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата ще проверява анонимните сигнали за изборни престъпления, когато те съдържат достатъчно конкретни данни, съобщи зам. главният прокурор Ася Петрова по време на заседанието на Изборния борд.

„Сигнали за изборни престъпления ще могат да се подават и по телефона, като до 10 дни трябва да станат ясни имената и телефоните на прокурорите, които ще дежурят покрай изборите“, уточни прокурор Петрова, цитирана от БГНЕС.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев обясни, че до 25 април трябва да се отвори денонощната гореща линия за подаване на сигнали за престъпления срещу избирателните права на гражданите или смущения на обществения ред по време на изборния процес.

„Ротация на полицаи в изборния ден ще има, ако ЦИК предостави на МВР данни за лицата, които ще се кандидатират за народни представители и за лицата, които ще са членове на секционните избирателни комисии и на районните избирателни комисии. Идеята на МВР е, след като получат информацията, да проверят дали някой от тях е роднина на служител на МВР, който ще е ангажиран покрай изборите“, обясни Георгиев.

Около 35 000 служители на МВР ще участват в осигуряването на сигурността по време на изборите.

#Ася Петрова #Изборния борд #МВР #Калин Георгиев #избори #ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници