Калин Георгиев: Не са ползвани СРС-та за журналисти

Калин Георгиев: Не са ползвани СРС-та за журналисти
Главният секретар на МВР заяви, че всички служби работят и няма повод за притеснения в хората след атентата в Бургас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР Калин Георгиев заяви пред ТВ7, че откакто е главен секретар на МВР, никой в министерството не е използвал СРС, така че да подслушва или проследява журналисти.

„Има хора, които не знаят колко е скучно да се занимаваш със СРС, колко е трудно да експлоатираш СРС, на всичкото отгоре е и скъпо. Това е много сериозна, аналитична работа", кометира той.

„Проблемът е, че ни гледат терористични организации, че ни гледат разузнавателни централи. Ние в момента сваляме картите и казваме, че националната сигурност на България не ни интересува. За мен това е дълбоко погрешно и наистина го смятам за налудничаво", добави Калин Христов.

Главният секретар на МВР заяви, че всички служби работят и няма повод за притеснения в хората след атентата в Бургас.

„Аз мога да гарантирам, че са взети всички необходими мерки за сигурността на българските граждани, но това не значи, че ние сме повишили стандартните мерки за сигурност след атентата в Сарафово. Просто не сме ги сваляли оттогава. Естествено борбата с тероризма е изключително важна тема за МВР, за структурите на ДАНС, за останалите специални служби и в момента дейността на органите на полицията са пречупени през противодействието на тероризма", успокои Христов.

Проведени са множество учения и „просто хората ни разсъждават по един по-различен начин след атентата", коментира още той.

#Калин Христов #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници