Фантоми, затворници и психично болни в подписките на партиите

Фантоми, затворници и психично болни в подписките на партиите
Най-често в списъците са сбъркани ЕГН-та, има повтарящи се хора, но и хора без избирателни права. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Фантоми, затворници и психично болни масово са "подкрепили" подписките на партиите за участие в изборите на 12 май, показва проверка на в. "Сега".

Всички партии, които ГРАО е проверила досега, са подали в Централната избирателна комисия списъци, пълни с грешки. Проверени и върнати са подписки на 24 партии, а коалициите не са проверени още.

Най-често в списъците са сбъркани ЕГН-та, има повтарящи се хора, но и хора без избирателни права, тоест затворници или тежко психично болни.

Според ГРАО 14 127 души, които са в затвора или под запрещение, нямат право да избират депутати. Интересното е, че над 70% от тях или 10 704 от тях се оказаха в подписките, предадени от партиите в ЦИК, съобщи сайтът "Отворен парламент".

6 956 890 българи ще могат да гласуват на предсрочните парламентарни избори на 12 май. Оказва се, че хората с право на глас отново драстично се разминават с данните за населението. С

Според НСИ към 31 декември 2012 г. българите над 18 г. са 6 145 788 души. Покрай референдума отново излезе огромната разлика и възникнаха съмнения за близо 800 000 фантоми в списъците.

#ГРАО #избори #партии #НСИ #Централната избирателна комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници