Резервиран ли е българинът към онлайн резервациите

Резервиран ли е българинът към онлайн резервациите
Снимка: www.niamavreme.bg
A A+ A++ A

Почти половината българи вече правят ранни резервации за пътуванията си през интернет. Една четвърт от тях избират хотела си поне месец преди да заминат, а има такива, които три месеца предварително знаят къде ще отседнат. Това сочи статистиката на първия български сайт за онлайн резервации в реално време – www.niamavreme.bg, който през април навършва една година.

Оказва се, че все пак около 40 процента са тези, които търсят почивка в последния момент – между седмица и две преди датата на заминаване. Най-атрактивни дестинации за българите си остават съседните Гърция и Турция, но все по-популярни стават и средиземноморските круизи.

Статистиката от изминалата година показва значителен ръст в онлайн резервациите, а поведението на потребителите се разделя на две основни групи: импулсивни и планиращи, но отстъпки ползват всички. Трябва да се отчете и още един факт, че първоначално най-много резервации са направени за основните морски и планински курорти, но постепенно кръга от потребители се разширява като към него се прибавят и бизнес пътуващите и резервациите в градските хотели. Благодарение на ноу-хау-то на NiamaVreme.BG находчивите потребители лесно откриват интересни и изгодни предложения от хотелите, а от своя страна хотелите осъществяват ефективна връзка с клиентите.

Българският сайт за онлайн резервации разработва програма, ориентирана към корпоративните клиенти, облекчаваща стойността на бизнес пътуванията, както и преференции за служителите им, отнасяща се до личните им почивки. Основният плюс е, че се пести време – за избора, разплащането и получаването на ваучер трябват минути.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници