Прокурори нищят подслуванията в МВР

Прокурори нищят подслуванията в МВР
Прокурорите ще ползват консултации от професионалисти експерти, които са извън системата на Министерството на вътрешните работи, обясни Кокинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Започна проверката на Специализирана дирекция „Оперативни технически операции“ в МВР във връзка със сигнали за незаконно подслушване. Това каза градският прокурор на София Николай Кокинов в предаването „Неделя 150” на БНР, цитира „Стандарт“.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров е връчил копие от разпореждането в присъствието на 12 прокурори, министъра, главния секретар и ръководителя на дирекцията, с което ги задължава да извършат тази проверка. Прокурорите, с пълното съдействие от страна на служителите на СДОТИ и достъп до помещенията са започнали работа веднага.

Градският прокурор подчерта, че определените прокурори за тази проверка нямат никакви политически настроения, отношения и нагласи. Николай Кокинов каза още, че имат нужда единствено от безпристрастни експерти, но вече имат поглед върху това откъде ще ги вземат. Тъй като част от нещата, които следва да бъдат анализирани са свързани с технически познания, които не всички от тях притежават.

Прокурорите ще ползват консултации от професионалисти експерти, които са извън системата на Министерството на вътрешните работи. Подходът на проверката ще бъде максимално обективен, гарантира градският прокурор Николай Кокинов.

#Николай Кокинов #проверка #подслушване #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници