Мегаскандалът в МВР: Разраства се, отеква в парламента (ОБЗОР)

Мегаскандалът в МВР:  Разраства се, отеква в парламента (ОБЗОР)

Afera.bg

A A+ A++ A

Скандалите в Министерството на вътрешните работи ескалират. След церемонията по клетвата на служебния кабинет, политиците коментираха ареста на шефката на Агенция "Митници” и подадената и впоследствие оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че очаква разследващите да си свършат работата. По думите му, ако всичко около напрежението в МВР се окаже вярно, то от ГЕРБ-СДС биха продължили да работят с ПП-ДБ, но без техни знакови лица.

"Живко Коцев съм го назначавал за директор на ОДП - Велико Търново още през 2013 година. Затова сме го подкрепяли и съм изненадан от това, което чувам последните дни. Много е важно да се види тези снимки, тези неща, които излизат, тези хора, които са подавали сигнали срещу мен, че ям хора. Това са тези, които са правили компромати в кабинетите на министрите”, заяви той.

Остри критики дойдоха от председателя на ДПС Делян Пеевски срещу ПП-ДБ и главния секретар на МВР заради появилите се нови снимки, на които Коцев е заедно с един от обвиняемите за участие в организирана престъпна група Стефан Димитров, обобщава Нова тв.

Снимка: afera.bg

"Такова нещо не се е случвало никога в държавата. Планини от кеш, партия на пудела, вие се сещате коя е тя. Това красиво същество носи пачки към господарите си, които ги видяхме на снимките кои са. Целият елит на ПП-ДБ е на тези снимки в дружески, особени състояния с едни контрабандисти”, каза Пеевски.

Снимка: afera.bg

От ПП-ДБ пък заподозряха компроматна атака срещу тях преди изборите.

"Не съм видял публично да има доказателства за контрабанда. Цялата тази история прилича на черен предизборен пиар, който цели да ни компрометира като политическа сила. Сигурно ще дойде време да видим едни други снимки. Информацията, с която разполагаме, е, че Калин Стоянов се познава с тези хора от 2016 г.”, заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната-Демократична България” Атанас Атанасов.

В спора се включи и опозицията. Според БСП нито главният секретар, нито вътрешният министър Калин Стоянов трябва да останат на поста си. "Събитията в МВР подлагат под съмнение честните избори. За нас това е най-важната задача за служебния кабинет”, твърди Корнелия Нинова.

"Корупционните скандали са плод на това, че се сблъскват различните лобита в управляващите. Овладяването на държавата продължава с мощна сила”, заяви Цончо Ганев от "Възраждане”.

"Скандал има и около главния секретар на МВР. Изключително тежък скандал. Снимките, които наблюдаваме в публичното пространство, показват корупционна верига между политици, висши чиновници и обикновени контрабандисти. По пачките ще ги познаете и двете формации”, коментира Станислав Балабанов от "Има такъв народ”.

Снимка: afera.bg


#Живко Коцев #МВР #скандал #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници