„Прекалено много“ свобода

„Прекалено много“ свобода
A A+ A++ A

Прословутият банкер Цветан Василев (Корпоративна търговска банка, КТБ) изуми мнозина с рядко интервю.

Човекът, който страни от медиите, въпреки че има почти пълен монопол върху тях чрез Нова българска медийна група, изненадващо проговори пред австрийския Der Standart. Страх от цензура в родината?

В интервюто той громи президента, че обслужвал определени бизнес интереси, очевидно не тези на Василев. Болшинството го възприе като паника пред възможността служебното правителство да прекрати практиката КТБ да управлява 48% от парите на държавните предприятия и 95% от депозитите на енергийния холдинг.

На фона на сриването на България в класациите на „Репортери без граници“ и Freedom House и силната тревога, изразена от ЕК заради монопола на НБМГ, една друга декларация - „българските медии имат прекалено много свобода“ – също взриви журналисти и социалните мрежи.

Прекалено много свобода? Просто попитайте някой журналист, който работи за групата. Неофициално, разбира се. Аз съм питала.

„Няма такова нещо като малко свобода, или си напълно свободен, или не си“, казваше легендарният американски журналист, учител на поколения в занаята, Уолтър Кронкайт.

„Свободата, Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората“. Тя не може да е много малка или прекалено голяма, господин Василев.

#Нова българска медийна група #Корпоративна търговска банка #ЕК #ЕС #медии #Свобода #президент #Цветан Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници