Отново, виновни са...медиите!

Отново, виновни са...медиите!
A A+ A++ A

Според доклад на Софийския градски съд, медиите били виновни за по-тежките присъди, които се постановяват, защото налагали обществен натиск...! Това твърде много напомня на времена, когато „народни“ съдилища се оправдаваха с това, че видите ли, хората искат тежки присъди и така бяха буквално избити интелектуалци, министри, учени и културни дейци, само защото „народът“ настоявал!

Всъщност, медиите наистина оказват известен натиск и той дори е слаб. Целта е обществото да е добре запознато, за да не се стигне до ситуации, в които то лесно би могло да се манипулира, така, както вече е ставало.

Според доклада, една от причините за погрешната преценка на съдиите са „прокламираните в медиите очаквания на обществото за високи наказания и стремежа да се задоволят тези обществени нагласи”.

Ако това е така, толкова по-зле за българския съд, а не за медиите! Сред основните изводи са, че съдебните състави правилно установяват фактическата обстановка, но неправилно определят вида и размера на наказанията.

Е, как тук медиите могат да имат вина!? Едно съдебно решение се определя от кодекси и закони, там строго са регламентирани параметри, които следва да се спазват, ако не се спазват, за това вина нямат медите, а тези, които са призвани да прилагат правосъдието!

#медии #правосъдие #съд #доклад #ДЕЛА #решения #обстановка #наказания #параметри #народ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »