Кардиналите отново не избраха папа

Кардиналите отново не избраха папа
Хиляди хора чакаха пред Сикстинската капела във Ватикана, надявайки се да видят бял дим да се понася от комина върху покрива на Сикстинската капела. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Черен дим се издигна за втори път от комина на Сикстинската капела във Ватикана, което е знак, че кардиналите отново не са успели да изберат глава на Римокатолическата църква, предаде АФП.

Хиляди хора чакаха пред Сикстинската капела във Ватикана, надявайки се да видят бял дим да се понася от комина върху покрива на Сикстинската капела.

Следващият така наречен fumata ще се види в късния следобед. Ако папата бъде избран още при първото следобедно гласуване, ще се появи бял дим около 16.30 ч. Ако не, ще се очакват резултатите от следващия кръг на гласуване около 19 ч, съобщи catholic-news.bg.

Конклавът на кардиналите ще продължи, докато не бъде избран кандидат, който ще наследи поста след оттеглянето на папа Бенедикт XVI.

Интронизацията на новия папа е ориентировъчно насрочена за 19 март. За събитието се очаква да пристигнат над 160 чуждестранни делегации на църковно и държавно равнище.

#Сикстинската капела #Ватикана #папа #кардинали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници