Два атентата посрещнаха военния министър на САЩ в Афганистан

Два атентата посрещнаха военния министър на САЩ в Афганистан
Камикадзе отне живота на най-малко девет души в деня на посещението на американския военен министър в Кабул. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Часове след пристигането на американския военен министър Чък Хейгъл в Кабул терорист-самоубиец се взриви до сградата на министерството на отбраната в афганистанската столица, при което загинаха най-малко девет души, а десетки бяха ранени.

Талибаните поеха отговорността за кървавото нападение и обявиха, че атентатът е послание към американския военен министър, съобщи БНТ.

Това е първото посещение на Чък Хейгъл чужбина, откакто оглави Пентагона. Той не е пострадал, по време на нападението, тъй като се е намирал във военна база в друга част на града.

Нападението е било много добре планирано. Терористът се е движел с колело и се е взривил до министерството. Повечето от пострадалите са цивилни.

"Бях близо до министерството на отбраната, когато чух експлозията. Веднага залегнах. Войниците започнаха да стрелят във въздуха. Имаше много ранени и убити", разказва очевидец.

Посещението на Хейгъл в Афганистан беше белязано с още един атентат. Терорист-самоубиец се взриви в град Хост в източната част на страната.

Загинаха осем деца, а други две са тежко ранени.

#Афганистан #Кабул #атентат #Чък Хейгъл #Пентагона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници