Страх от атентат! Лувърът хлопна кепенците заради заплаха от бомба, евакуираха всички от музея (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Страх от атентат! Лувърът хлопна кепенците заради заплаха от бомба, евакуираха всички от музея (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Pixabay

A A+ A++ A

Лувърът обяви, че затваря днес врати от съображения за сигурност. Това се е случило след бомбена заплаха, пише Metro, цитиран от "24 часа".

До музея са били изпратени бомбени заплахи, съобщи неназован полицейски източник, цитиран от местна телевизия. На кадри се вижда как евакуират стотици от сградата, която разположена на десния бряг на Сена в центъра на Париж.

"Получихме писмено съобщение, в което се посочва, че има риск за музея и неговите посетители. Решихме да евакуираме музея и да го затворим за деня, докато извършим необходимите проверки", заяви говорител, след като обяви затварянето на музея в социалните мрежи.

Припомняме, че Франция обяви най-висока степен на тревога за терористична заплаха. Напрежението в страната расте след атаката с нож от вчера в училище край френския град Арас, която отне живота на учител и рани тежко други двама.

Съвсем очаквано напрежението във Франция расте през последната седмица, особено след атаките срещу Израел. В петък 20-годишен бивш ученик нападна с нож и уби учител в Арас. Във Франция най-големите еврейски и мюсюлмански общности в Европа. Това са над 600 000 души - и евреи, и мюсюлмани.




#Лувър #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници