Кметът на Банско: Няма да застрояваме Пирин

Кметът на Банско: Няма да застрояваме Пирин
„Омръзна ми да се оправдаваме пред шепа хора, които спират икономическия растеж и на ски туризма като цяло в България“, каза Георги Икономов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Застрояване няма да има, ако не сте виждали писти, елата да видите, това са поляни“, обяви кметът на община Банско Георги Икономов по повод протестните действия в столицата срещу застрояването на Пирин.

„Омръзна ни както на мен, така и на хората тук постоянно да обясняваме, че излишно строителство няма да има“, подчерта Икономов, цитиран от „Фокус“.

Кметът изказа огорчение от факта, че се връща тема за обсъждане, след като най-висшият експертен екологичен съвет в България е разпоредил, че всичко, което иска община Банско, е абсолютно законно, вписва се и в Закона за защитените територии, и в Наредбата за разработване на планове.

„Омръзна ми да се оправдаваме пред шепа хора, които спират икономическия растеж и на ски туризма като цяло в България“, коментира Икономов.

Той уточни, че може би е дошло време да се поиска да се преразгледа цялата концепция относно плана за управление и относно това доколко парк „Пирин“ трябва да бъде затворена екосистема и доколко трябва да бъде достъпна за хората и за туризъм.

Кметът подчерта, че точно натам ще бъдат насочени неговите действия занапред.

„Обръщам се към всички българи да не се подвеждат под манипулациите на протестиращите, никой не иска да застроява Пирин, просто правим спорт, туризъм, спортната структура и поминък на населението“, завърши Икономов.

#Банско #Пирин #Георги Икономов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници