Константин Пенчев: Ако стана служебен премиер, предавам хората

Константин Пенчев: Ако стана служебен премиер, предавам хората
Необходимо е да се промени Изборният кодекс, за да се гарантира достъпът на гражданските сдружения до изборите, смята Константин Пенчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставам омбудсман, иначе би било предателство, обяви защитник номер едно на България Константин Пенчев и така категорично отхвърли възможността да стане премиер в бъдещ служебен кабинет.

В момент на подобна политическа криза и на толкова мащабни граждански протести би било нечестно към гражданите, ако напусна поста си, каза още Пенчев пред БНТ.

Необходимо е да се промени Изборният кодекс, за да се гарантира достъпът на гражданските сдружения до изборите, подчерта омбудсманът.

По думите му това ще помогне и за определяне на легитимните им представители.

Според Константин Пенчев е нормално да има повече от един организационен комитет, който да обедини исканията.

Това обаче не означава, че ще има партия, която да не включи исканията на протестиращите в програмата си за изборите, смята той.

“Гражданите днес са срещу всички институции и не трябва да се обвиняват в предателство и да скачат един срещу друг”, твърди омбудсманът.

Според него организаторите трябва да са внимателни, защото когато има някакъв протест, винаги се появяват и провокатори.

#Константин Пенчев #омбудсман #служебен кабинет #служебен премиер #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници