Яне Янев: Над 80% от българите искат нова Конституция и Велико народно събрание

Яне Янев: Над 80% от българите искат нова Конституция и Велико народно събрание
Необходимо е да се съгради трета българска държава, смята Яне Янев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Над 80% от обществото е солидарно с тезата на РЗС за нова Конституция и за свикване на Велико народно събрание, обяви на пресконференция председателят на РЗС Яне Янев.

„РЗС счита, че огромна част от българите искат рестарт на старата система и нов модел на управление – нов модел в изпълнителната, законодателната, съдебната власт и в местното самоуправление“, посочи Янев, цитиран от „Фокус“.

„Във всички власти субординацията, задълженията, отговорностите и приоритетите са сбъркани. Създаден е пълен блокаж на целия интегритет на държавността. Такъв блокаж не е имало никога за целия т.нар преход“, обяви лидерът на РЗС.

„За РЗС това е началото на края на посттоталитарната държава. Тези протести показаха, че преходът е окончателно провален и трябва да му се сложи край“, каза още Янев.

„РЗС е единствената политическа сила в България, която още преди седем години издигна в свой основополагащ принцип и в голяма неотменима кауза искането България да има нов модел, нова Конституция, което може да се случи чрез свикване на Велико народно събрание“, подчерта Янев.

По думите му единственият спасителен път е да се съгради трета българска държава.

#Яне Янев #Конституция #Велико народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници