Местан: Партии, които искат власт на всяка цена, сатанизират ДПС

Местан: Партии, които искат власт на всяка цена, сатанизират ДПС
Според лидера на ДПС, все още съществува грешното и порочно разбиране, че етнорелигиозните различия са риск за национална сигурност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Агресията срещу ДПС идва от партии, които биха искали на всяка цена да съхранят властта си, защото в лицето на партията те виждат свой основен опонент, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Сатанизирането и превръщането на ДПС в склад за негативни оценки има скрит мотив.
Нашата вина е в това, че променихме представата за малцинствата, за равноправното интегриране на тези граждани в демократичното гражданско общество в България”, заяви Местан пред БНР.

Според лидера на ДПС, все още съществува грешното и порочно разбиране, че етнорелигиозните различия са риск за национална сигурност и затова има идея не за интегрирането, а за контролирането на тези различия.

В събота Местан отправи послание към избирателите, които биха подкрепили ДПС на парламентарните избори през юли.

"Посланието към нашите избиратели ще бъде да не се боят от тази власт, защото тя си отива, но все пак да имат едно на ум, че змията хапе най-лошо тъкмо, когато умира”, каза Местан.

Според него бдителността предполага да запазят честния вот на българските граждани и да не позволят той да бъде подменен.

#Лютви Местан #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино