Юлиана Иванова: Няма да подам оставка, ако не ми я поискат

Юлиана Иванова: Няма да подам оставка, ако не ми я поискат
Мое мнение е, че има някаква възможност за понижение на цената на тока. Има възможност за понижение на цената на тока, да кажем от микса, смята новият директор на ДКЕВР Юлиана Иванова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новоназначеният председател на енергийния регулатор Юлиана Иванова заяви, че няма да подаде оставка, въпреки че призна нарушението в онлайн продажбата на цигари.

В интервю пред бТВ тя подчерта, че цигарите, продавани в онлайн магазина й в разрез със закона, имали бандерол и не били контрабандни. Те се оправда още с неинформираността си и с неточната формулировка на забраната в закона.

От юли 2012 г. рекламата и продажбата на цигари онлайн е забранена чрез Закона за тютюна и тютюневите изделия.

Иванова притежава фирмата „Имидж код груп“, която е собственик на онлайн магазина babbetshop.com. Преди седмица тя е прехвърлила управлението на фирмата. Според нейните обяснения засега той предлага само продукти на „Метро“.

В продуктовата листа на сайта има 30 вида цигари, които могат да се поръчат. Журналист на „Труд“ се регистрирал с фалшив адрес на babbetshop.com и направил заявка за покупка. В отговор получил имейл, потвърждаващ регистрацията.

„Смятам тази тема да я приключа с цигарите и оставката ми, а да се съсредоточим върху по-важната работа“, коментира още председателят на ДКЕВР.

След като замени на поста Ангел Семерджиев, който беше отстранен след протестите срещу високите сметки за ток, Юлиана Иванова съобщи, че вече е назначила комисия, която да се занимае с въпроса и да разгледа ценообразуващите компоненти.

„Мое мнение е, че има някаква възможност за понижение на цената на тока. Има възможност за понижение на цената на тока, да кажем от микса. Ще направим така, че от микса да паднат цените. Ще се намалят квотите на самите ТЕЦ-ове и ще бъде променен самият микс, като скъпопродаващите централи ще намалеят“, заяви Юлиана Иванова.

Тя се въздържа да посочи за кои централи става дума, както и с точни числа за евентуалното намаление на цените на тока.

#ДКЕВР #високи сметки #ток #Юлиана Иванова #цигари #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници