Мълния удари „Св. Петър“ в Рим, след като папата обяви оттеглянето си

Мълния удари „Св. Петър“ в Рим, след като папата обяви оттеглянето си
Изборът на нов папа се налага, след като 85-годишният папа Бенедикт XVI изненадващо обяви оттеглянето си в понеделник. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

След като в понеделник папа Бенидикт ХVI обяви за своето оттегляне от ръководството на католическата църква на 28 февруари, мълния удари катедралата „Св. Петър“ в Рим, съобщава в. „Дейли мейл“.

Мълнията е паднала няколко часа след като папа Бенидикт ХVI обяви за своето оттегляне. Няма данни светкавицата да е нанесла материални щети на резиденцията на папите.

Мнозина тълкуват бурята, връхлетяла Рим, като знак Божи.

Папа Бенедикт XVI се отказва от поста си заради „неспособността си да изпълнява адекватно поверената му служба“, обяви самият той след съобщението за оттеглянето му.

„В днешния свят, предмет на толкова много резки промени и разтърсван от въпроси от дълбоко значение за живота на вярата, за да пазя делото на Свети Петър и проповядвам Божията истина са необходими както сила на ума, така и на тялото. Но това са все сили, които през последните няколко месеца се влошиха до степен, която ме кара да призная неспособността си да изпълнявам адекватно поверената ми служба“, обясни 85-годишният първосвещеник.

По думите на отец Федерико Ломбарди папата ще се откаже от поста си в 19:00 часа по Гринуич на 28 февруари, когато ще започне периодът „овакантено място“.

#Папа Бенедикт XVI #Йозеф Ратцингер #Федерико Ломбарди #Ватикана #папа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници