Швейцарска компания ще произвежда електронни компоненти в София

Швейцарска компания ще произвежда електронни компоненти в София
Компанията ЛЕМ ще инвестира 2 млн. швейцарски франка в българския си завод в София, който по план трябва да заработи през октомври. Снимка: thomasnet.com
A A+ A++ A

Швейцарска компания открива предприятие за производство на електронни компоненти в София, предаде електронното издание на женевската информационна агенция за икономика и финанси „Ажефи“.

Компанията ЛЕМ ще инвестира 2 млн. швейцарски франка в българския си завод, който по план трябва да заработи през октомври, предаде БТА.

Със създаването на ЛЕМ България швейцарската група се стреми да увеличи производствените си мощности в близост до европейските си клиенти.

Тази стъпка ще позволи освен това на ЛЕМ да произвежда и продава в една и съща валута и така да намали рисковете от различните обменни курсове, допълва „Ажефи“.

На първо време ЛЕМ България ще наеме на работа 50 служители за новото производство. Според стратегията си женевската компания ще продължи да измества предприятията си от Мачида, Япония, и от Женева към страни с ниски производствени разходи.

ЛЕМ планира постепенно да свие дейността си в Швейцария, за да се съсредоточи върху производството на много сложни и точни продукти, предназначени за международните пазари.

ЛЕМ е специализирана в решенията за измерване на електронни параметри. Водещите й продукти са амперволтметри. За групата работят близо 1200 души и близо една четвърт от тях - в Швейцария.

Оборотът й през 2011/2012 г.е 236 млн. шв. франка, което е спад с една пета заради силния курс на франка и забавянето на темпа на икономиката.

#Швейцария #Женева #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници