Яне Янев: Магистрати ме заплашват заради разкритията за енергийната мафия

Яне Янев: Магистрати ме заплашват заради разкритията за енергийната мафия
Яне Янев пред Секретната секция на Народното извади разсекретените документи от Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Магистрати ме заплашиха заради разкритията, които ще направя за енергийната мафия в България, заяви лидерът на РЗС Яне Янев при представянето на разсекретени документи, свързани с енергетиката.

„Комисията за борба с корупцията по високите етажи ще си свърши работата докрай, въпреки опитите на някои да бламират нейната дейност. Вчера и днес получих един куп закани и анонимни обаждания – да спра, че това е опасно. Обадиха ми се и уважавани от мен магистрати да ми кажат, че това би могло да предизвика Конституционният съд да спре дейността на комисията във връзка с искането на група депутати от БСП. Няма кой да ме уплаши“, категоричен бе Янев, предаде БГНЕС.

Той заяви, че в едноседмичен срок ще каже на главния прокурор кои магистрати са го заплашвали и след това ще ги оповести пред медиите.

„Единият от прокурорите, за които ще сезирам главния прокурор, е замесен и в друга афера, друго дело, което стигна до Брюксел“, уточни лидерът на РЗС.

Според него разсекретените от комисията му документи уличават бившия енергиен министър Румен Овчаров и бившия премиер Сергей Станишев. Става въпрос за информация за телефонни разговори, в които се споменават имената на двамата.

„Сегашният лидер на ПЕС и бивш министър-председател тайно, зад гърба на ЕК, е договарял чрез Румен Овчаров и Красимир Георгиев – Фронтиераq незаконни доставки на гориво от Русия, защото от 1 януари 2007 г. ЕК на практика забранява да се внася от Русия повече от 20% от доставките на ядрено гориво“, обясни Яне Янев. 

#Яне Янев #РЗС #енергийна мафия #Румен Овчаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници