ДПС: Експертизите по случая „Доган" - откровена политическа поръчка!

ДПС: Експертизите по случая „Доган" - откровена политическа поръчка!
Председателят на ДПС Лютви Местан и членове на движението дадоха пресконференция в централата на партията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Криминологичните експертизи по казуса с опита за покушение срещу Ахмед Доган от 25-годишния Октай Енимехмедов са „откровена политическа поръчка", заяви новият председател на ДПС Лютви Местан.

„Не приемаме експертизите, принудили прокуратурата да промени обвиненията от опит за убийство в хулиганство," декларира Местан на пресконференция във вторник, малко след като Софийският районен съд остави в ареста за постоянно Октай Енимехмедов, който нападна Ахмед Доган по време на партийна конференция на ДПС в събота, но не успя да го нарани, защото газовият му пистолет засече.

Местан определи експертизите, според които Енимехмедов не е имал възможност да убие или нарани сериозно човек с газовия пистолет и трите патрона в него, като „политическа поръчка", именно защото доведоха до по-леки обвинения към младия мъж.

ДПС призова главния прокурор Сотир Цацаров и следствието да възложат експертиза на европейска лаборатория към европейските специални служби.

Новият лидер на партията Лютви Местан настоя да се извърши и европейска съдебно-следствена ексертиза, ако ли не, от ДПС ще се обърнат към европейска лицензирана лаборатория за сравнение на ескпертизата, направена от МВР, предаде Канал 3.

Местан поиска също така да бъде извършен и следствен експертимент, но отново от европейските служби.

#ДПС #Ахмед Доган #Лютви Местан #Октай Енимехмедов #покушение #нападение #експертиза #опит за убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници