Костов: Станишев събра подписите за референдума с огромна и нагла лъжа!

Костов: Станишев събра подписите за референдума с огромна и нагла лъжа!
Костов каза, че БСП е излъгала избирателите за размера на печалбата от евентуалното пускане в експлоатация на втора атомна електроцентрала в Белене. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От БСП са подвели хората, които се включиха в подписката за организиране на предстоящия ядрен референдум, с огромна, нагла лъжа, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

В интервю за Нова телевизия Костов каза, че БСП е излъгала избирателите за размера на печалбата от евентуалното пускане в експлоатация на втора атомна електроцентрала в Белене.

По неговите думу лидерът на левицата Сергей Станишев, бившият енергиен министър Румен Овчаров и неговия наследник Петър Димитров са излезли с „бомбастичното твърдение“, че АЕЦ „Белене“ щяла да донесе на държавата 200 млрд. евро за 60 години.

„Социалистите обаче явно разчитат, че избирателите не могат да правят сметки с големи числа“, добави Костов.

Според него, ако АЕЦ „Белене“ бъде построена, то 5-и и 6-и блок на централата в Козлодуй ще бъдат спрени, защото тогава няма да може да се използва голямото количество произвеждана електроенергия.

Костов призова Станишев да обясни на електората си как смята, че може да се складира отработеното ядрено гориво от „Белене“, което е силно радиационно.

„Референдуми се правят, когато въпросът е поставен честно пред обществеността. Те трябва да знаят и това, за да гласуват информирано“, смята още лидерът на ДСБ.

Той добави още, че „гигантската кражба“, организирана от българската и руската мафия в Козлодуй, ще продължи, ако следващото правителство е оглавено от Станишев.

Що се отнася до рокадите в десницата, Костов каза, че е възможно преди парламентарните избори през лятото да се появи широка синя коалиция.

#Иван Костов #ДСБ #референдум #подписи #лъжа #Сергей Станишев #Румен Овчаров #БСП #АЕЦ #Белене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници