Зеленогорски: Най-важно е да се гарантират честни избори

Зеленогорски: Най-важно е да се гарантират честни избори
Един от емблематичните кадри на СДС Найден Зеленогорски през 2012 г. премина към Движение „България на гражданите" на Меглена Кунева. По думите му, партията е категорична опозиция на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-важното през 2013 г. е да се гарантират честни избори, смята Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите".

В интервю за БНР той подчерта, че според партията, към която той принадлежи, е изключително важна дискусията за честните избори както в парламента, така и в неправителствения сектор.

Според партията на Меглена Кунева особено важно е преди парламентарните избори през лятото да се изпълнят 37-те препоръки на ОССЕ.

„Ние смятаме, че трябва да се премахнат и мъртвите души от списъците. Те са около 1 милион и може да се въведе евентуална активна регистрация или да се потърси друг вариант. Защото мъртвите души всъщност това са хората, които не живеят в България, някои не са идвали от 10 години, но когато се разтворят списъците, се установява, че са гласували," коментира Найден Зеленогорски.

Изключително важно е да се преброяват и отразяват неизползваните бюлетини в протоколите на СИК, изтъкна още той.

„Това не се правеше на последните избори. Важно е да се гарантира и тайната на вота, като бюлетините отново се поставят в пликове," препоръча Найден Зеленогорски.

На въпрос къде стои Движение „България на гражданите" спрямо управляващите, Найден Зеленогорски заяви, че категорично са в опозиция.

#Найден Зеленогорски #Движение „България на гражданите" #Меглена Кунева #ОССЕ #парламентарни избори #мъртви души

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници