Очакват се още вторични трусове в Егейско море

Очакват се още вторични трусове в Егейско море
В Истанбул земетресението е било усетено доста осезаемо, в европейските квартали на града, които се намират покрай Мраморно море, и доста по-слабо в кварталите на азиатския бряг. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През следващите часове може да има вторични трусове по Североанадолския разломм откъдето е дошло земетресението в Егейско море, заяви директорът на сеизмичната обсерватория Кандилли в Истанбул Доган Калафат.

Според сеизмолога Ахмет Ерджан, въпреки че има напрежение по разлома, не се очаква трусове с по-голям магнитуд, от най-силния, който вече бе регистриран - 5.8 по скалата на Рихтер, предаде БНР.

В Истанбул земетресението е било усетено доста осезаемо, в европейските квартали на града, които се намират покрай Мраморно море, и доста по-слабо в кварталите на азиатския бряг.

Епицентърът на земетресението в Егейско море е бил на 10 км дълбочина край турския остров Бозджаада и на около 80 км от Чанаккале.

Турските сеизмолозиза съобщават, че за този регион не са характерни подобни земетресения, тъй като последното е било през 1912 г.



#Североанадолски разлом #земетресение #трус #Егейско море #Турция #Истанбул #Ахмет Ерджан #сеизмолог #Доган Калафат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници