3.7 по Рихтер е най-силният вторичен трус в Егейско море

3.7 по Рихтер е най-силният вторичен трус в Егейско море
Карта от Европейския сеизмологичен център, показваща епицентъра на земетресението в турската част на Егейско море.
A A+ A++ A

Нови вторични трусове са регистрирани в Егейско море след силното земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер, което бе усетено и в България в 16:16 ч. във вторник, сочат данни на Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Най-силният от вторичните трусове е с магнитуд 3,7 по Рихтер. Той е регистриран в 16.32 часа българско време. Останалите трусове са с магнитуд между 3,3 и 3,5 по Рихтер.

Земетресението е регистрирано в турската част на Егейско море, на около 370 километра от София.

От Геофизичния институт на БАН предполагат, че земетресението е усетено по високите етажи в много градове в България, което бе потвърдено и от граждани от различни части на страната.

Според Европейския сеизмологичен център дълбочината на земетресението е 11 километра, като то е регистрирано в 16:16 българско време.

По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център епицентърът на земния трус е бил на около 194 км северозападно от Измир.

Първоначално Европейският средиземноморски сеизмологичен център съобщи за трус от 4,1 по Рихтер, регистриран в Сърбия, но по-късно това съобщение бе изтрито.

Около час след земетресението няма данни за жертви и разрушения.

#земетресение #Егейско море #София #Пловдив #магнитуд #Рихтер #Сърбия #трус #Измир #Турция #Европейски сеизмологичен център #Геофизически институт на БАН #вторичен трус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници