Борисов: Политическата стабилност ще се запази след изборите само ако ГЕРБ спечели

Борисов: Политическата стабилност ще се запази след изборите само ако ГЕРБ спечели
Според Борисов запазването на финансовата стабилност и инвестициите в инфраструктурата са били най-голямото предизвикатество за България през 2012 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов очаква политическата стабилност в страната да се запази и след парламентарните избори през лятото, за да се избегне опасността от икономически срив.

В интервю за няколко телевизии малко преди полунощ в последния ден на 2012 г. Борисов заяви, че това би било възможно при категорична победа на ГЕРБ, предаде „Дневник“.

„В противен случай вие виждате другите партии с по 5, по 7, 15%, какво ще направят - коалиция пак?“, запита реторично премиерът, посочвайки като пример по-ранни коалиционни правителства – това на Любен Беров и на Тройната коалиция, когато според него „е правен най-големият грабеж в България, защото е размита отговорността“.

Според Борисов запазването на финансовата стабилност и инвестициите в инфраструктурата са били най-голямото предизвикатество за България през 2012 г.

Инфраструтурните инвестиции, развитието на малкия и средния бизнес и растежът на строителството и туризма ще дръпнат икономиката напред през 2013 г., смята още премиерът.

#инфраструктура #икономика #коалиция #ГЕРБ #избори #министър-председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници