Допълнителни мерки за сигурност щели да оскъпят следващия летен туризъм

Допълнителни мерки за сигурност щели да оскъпят следващия летен туризъм
Според председателя на Българска туристическа камара Стоян Лазаров, атентатът на бургаското летище е дал сериозно отражение върхи туризма, за което Българската туристическа камара е сериозно обезпокоена. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Мерките за сигурност през през следващия летен туристически сезон трябва да се увеличат драстично, заяви председателят на Българска туристическа камара и директор на Общинското предприятие „Туристическо обслужване" в Столична община Стоян Лазаров.

Според Лазаров атентатът на бургаското летище е дал сериозно отражение върхи туризма, за което Българската туристическа камара е сериозно обезпокоена.

„Ние сме договорили нощувките и пакетите за 2013 г., но не сме заложили средства за тези допълнителни мерки, които трябва да бъдат взети, и е много трудно да се каже за чия сметка ще бъдат тези разходи. Изискванията, които поставят израелските туристи, са – пилотна кола, охрана в автобусите, което е свързано с големи разходи, които нито туроператорите, нито хотелиерите са планирали, да не говорим за превозвачите", обясни Лазаров.

Според него това е съществен проблем, за който веднага след Нова година Националният съвет по туризъм трябва да вземе решение и да се предприемат конкретни мерки.

Лазаров прибави, че мерките не трябва да се отнасят само за израелските туристи, а за всички летовници в България.

„Оказва се, че България като дестинация е застрашена от такива атентати и ние трябва да сме много внимателни, което променя и самото обслужване", каза още председателят на Българска туристическа камара

Друго обезпокояващо за новия летен сезон, по думите на Лазаров, е и увеличението на данък „Сгради" и Такса смет, защото почти всички черноморски общини ги повишават, което щяло да се отрази сериозно върху разходите на туристическите дружества.

#туризъм #мерки #сигурност #туристи #Българска туристическа камара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници