Мъгливо, но необичайно топло време във втория ден на Коледа

Мъгливо, но необичайно топло време във втория ден на Коледа
Мъглив, но необичайно топъл за сезона ще бъде вторият ден на Коледа – 26 декември, съобщиха от Националния институт по метеорология и хридрология.
A A+ A++ A

Мъглив, но необичайно топъл за сезона ще бъде вторият ден на Коледа – 26 декември, съобщиха от Националния институт по метеорология и хридрология (НИМХ) при БАН.

През нощта срещу сряда по-значителни увеличения на облачността ще има над западните райони, а на много места в равнините ще се образува мъгла и видимостта ще бъде намалена.

Минимални температури между минус 6° и минус 1°, по Черноморието – до 0-2°. В София: около минус 3°.

В сряда преди обяд в равнините и низините видимостта ще бъде намалена от мъгла, която около обяд ще се вдигне. Облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно висока и средна. 

Максимални температури ще са от 4-6° в местата с намалена видимост, до 12-13° в припланинските райони. В София се очаква температурата да бъде около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана, предимно висока и средна облачност. Ще духа слаб вятър от юг. Максимални температури 8°-11°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа силен югозападен вятър. Топло време с максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за декември – ще започне бавно да се понижава.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад, в Дунавската равнина временно и ще се усили. Облачността ще е променлива, само на отделни места ще превали слаб дъжд.

В петък сутринта ще има разкъсана облачност, на места и до слънчево, а през втората половина от деня облачността ще се увеличава и вплътнява, вятърът постепенно ще се ориентира от север.

През нощта срещу събота от североизток ще започне да нахлува студен въздух. На места ще превалява, предимно сняг, в крайните южни и източни - дъжд или дъжд и сняг.

В събота валежите ще спират, по-късно и облачността ще се разкъса. В Дунавската равнина и в Източна България ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток и главно дневните температури ще се понижат.

#НИМХ #БАН #прогноза за времето #Коледа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници