Възстановяват 300 км туристически алеи на Витоша

Възстановяват 300 км туристически алеи на Витоша
300 км туристически алеи на Витоша ще бъдат възстановени до края на 2014 г. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

300 км туристически алеи на Витоша ще бъдат възстановени до края на 2014 г.

Това ще се случи по проекта „Дейности по устойчиво управление на Природен парк „Витоша“, съобщи координаторът му Ваня Рътарова, цитирана от БГНЕС.

Проектът е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и чрез бюджета на страната по ОП „Околна среда 2007–2013 г.“.

Общата му стойност е около 5,24 млн. лв. и включва поддържащи и възстановителни дейности в гори, земи и водни площи, ремонт и възстановяване на туристическа инфраструктура, образователни програми.

Ще има и обобщаващо издание за природното богатство на парка, актуализация на плана за управление, определяне на нови туристически атракции.

Целта на проекта е да се възстановят засегнатите и увредени местообитания на жълтокоремната бумка, европейския лалугер, подобряване на миграционните пътища на рибите, управление на торфищата във връзка с опазване на биоразнообразието, въглеродния баланс и промените на климата.

Ще бъде разработен проект за рекултивация на каменните кариери в районите на селата Владая, Мърчаево, Рударци и Кладница.

#Природен парк „Витоша“ #Витоша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници