Още не се знае къде е изчезналото гориво от потъналия в Дунав кораб

Още не се знае къде е изчезналото гориво от потъналия в Дунав кораб
От „Морска администрация“ и от Басейнова дирекция са категорични, че горивото не е изтекло в Дунав, тъй като в реката не се наблюдава разлив. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В неизвестност остава горивото от потъналия край Русе кораб „Фери топ 1“, което мистериозно изчезна след потъването на плавателното средство.

До късно вечерта в сряда от горивния танк е била изпомпвана само вода, докато се е стигнало до слой от утаени масла.

Това обаче не е очакваната чиста нафта, за която се предполагаше, че ще бъде около 15 000 до 18 000 литра, предаде БГНЕС.

В случая става въпрос за маркирано гориво и затова цялата операция е била извършена под митнически контрол.

Едва 648 литра гориво бяха извадени до този момент от потъналия кораб, които бяха в разходната цистерна на плавателния съд.

Предстои отделът за последващ контрол към Митница Русе да извърши проверка по документацията, за да се види какво е било движението на безакцизното гориво.

За резултатите ще бъде уведомен корабособственикът, както и съответните органи, тъй като все още не е ясно каква е съдбата на горивото.

От „Морска администрация“ и от Басейнова дирекция са категорични, че горивото не е изтекло в Дунав, тъй като в реката не се наблюдава разлив.

При източването на горивото от кораба на 5 декември специалистите останаха силно изненадани, след като изтеглиха едва 648 литра, вместо очакваните 18 000 литра.

#гориво #нафта #Русе #Дунав #Морска администрация #Басейнова дирекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници