Папата влезе в Туитър

Папата влезе в Туитър
Папа Бенедикт XVI ще започне да изпраща съобщения в Туитър, използвайки @pontifex като свой личен акаунт. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Папа Бенедикт XVI ще започне да изпраща съобщения в Туитър, използвайки @pontifex като свой личен акаунт, съобщи Ватикана.

Говорител на главата на Римокатолическата църква съобщи, че той иска да достигне до всички с туитове, които ще бъдат превеждани на осем езика, предаде БГНЕС, позовавайки се на информация от Би Би Си.

Първият туит от акаунта на папа Бенедикт XVI ще бъде изпратен на 12 декември.

Миналата година папата изпрати първия си туит от акаунт на Ватикана по повод представянето на новия информационен портал на Светия престол.

„Ще получаваме духовно послание. Папата няма да се разхожда насам-натам с Блекбери или iPad и никой няма да слага думи в устата на папата," заяви Грег Бърк, съветник по медийните въпроси във Ватикана.

„Папата ще туитва това, което иска да туитва," допълни Бърк. Очаква се обаче лидерът на 1,2 млрд. католици в света само да подписва, а не да пише сам всяко едно съобщение в Туитър.

Ватикана съобщи, че папата ще използва формата въпроси - отговори за първата си сесия в Туитър, фокусирайки се върху отговорите на въпроси за вярата в 140 знака.

Ватикана покани хората да започнат да изпращат въпроси предварително, за да може папата да им отговори.

Католическата църква вече използва редица социални медийни платформи, включително текстови съобщения и You Tube, за да общува с младите хора.

Ватикана разполага и със собствен акаунт в Туитър, който има близо 110 000 последователи, въпреки че той самият не следва никого.

#папа #Бенедикт XVI #Туитър #Ватикана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници