Добрев: В „Козлодуй” работят 4115 души с над 73 000 г. стаж

Добрев: В „Козлодуй” работят 4115 души с над 73 000 г. стаж
„Заплатите в АЕЦ „Козлодуй” са високи, средната заплата е по-висока отколкото заплатата на министъра и в това няма нищо лошо”, заяви Делян Добрев. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

В АЕЦ „Козлодуй” работят 4115 служители с общ стаж над 73 000 години, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Добрев и депутатът от Коалиция за България и бивш енергиен министър Румен Овчаров проведоха спор в петък на тема АЕЦ „Козлодуй” и енергийната политика на България.

„Тече процес на уволнения и странни назначения. Провежда се чистка на доказани професионалисти, по-интересно е какво идва на тяхно място – 50 знайни и незнайни ГЕРБ-ерски герои”, коментира Овчаров състоянието на единствената атомна електроцентрала в България, цитиран от Информационна агенция „Фокус”.

Според народния представител новоназначените нямат нито един час стаж в енергетиката.

„Това на каква кадрова политика ви прилича? На мен ми прилича на рояк скакалци, които са се нахвърлили на едно от последните все още произвеждащи и печелещи държавни дружества”, добави той.

„В АЕЦ „Козлодуй” работят 4115 служители с общ стаж над 73 000 години. Право е на всеки един ръководител да си определи екип, с който може да работи и има доверие”, заяви в отговор Делян Добрев.

„Заплатите в АЕЦ „Козлодуй” са високи, средната заплата е по-висока отколкото заплатата на министъра и в това няма нищо лошо”, добави той.

„Парите на ядрената централа ни интересуват дотолкова тя да формира големи печалби. По отношение на ръководния персонал, не плашете хората с това, че АЕЦ „Козлодуй” се управлява от хора, които не са специалисти. АЕЦ „Козлодуй” се управлява от 130 души в три ръководни групи, които имат общ стаж в централата повече от 1700 години. Директорът на финансите в централата не е необходимо да е работил в централата, а трябва да знае как се управляват финансите, за да генерира големи печалби”, посочи енергийният министър.

„Бог да пази България от енергийната политика на ГЕРБ”, каза пък Румен Овчаров, според когото състоянието на АЕЦ „Козлодуй” е тежко.

#АЕЦ „Козлодуй” #Делян Добрев #министър на икономиката и енергетиката #Румен Овчаров #България #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници