Джулиан Асандж развил хронична белодробна инфекция

Джулиан Асандж развил хронична белодробна инфекция
Джулиан Асандж поиска убежище в посолството на Еквадор в британската столица на 19 юни, след като безуспешно се опита да се пребори с екстрадирането си от Великобритания в Швеция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асандж е развил хронична белодробна инфекция и се нуждае от постоянно медицинско наблюдение, заяви еквадорският посланик във Великобритания Ана Албан.

Медицинският надзор, от който се нуждае Асандж, може да му бъде оказан в еквадорското посолство в Лондон, където получи официално политическо убежище през лятото, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Посланик Ана Албан обяви състоянието на Асандж пред репортери в сряда в столицата на Еквадор – Кито, без да посочи повече подробности.

Джулиан Асандж поиска убежище в посолството на Еквадор в британската столица на 19 юни, след като безуспешно се опита да се пребори с екстрадирането си от Великобритания в Швеция, където го чакат разпити по обвинения в сексуално посегателство, отправени от две жени.

Впоследствие Еквадор предостави официално убежище на основателя на „Уикилийкс“.

Албан заяви, че Еквадор покрива медицинските разноски на Асандж и продължава да търси начин за безопасното му извеждане от Великобритания.

#Уикилийкс #Джулиан Асандж #белодробна инфекция #Еквадор #Великобритания #Лондон #убежище #Кито #Швеция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници