БСП обмисля да съди Регионалното министерство заради Водното огледало

БСП обмисля да съди Регионалното министерство заради Водното огледало
Според Димчо Михалевски в случая с Водното огледало има „безстопанственост и ощетяване на бюджета" от страна на управляващите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП обмисля вариант да даде Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на прокуратурата заради забавеното плащане на Водното огледалов Кърджали и натрупаните лихви през този период.

Това съобщи на пресконференция в Кърджали народният представител от левицата Димчо Михалевски, предаде Дарик радио.

„Щетата за държавата от натрупаните 6 млн. лева лихви е пряка. Защото срещу нашите 75 млн. лева, колкото излезе стойността на Водното огледало, има реално свършена работа, при това проверена от много институции, а срещу тези 6 милиона лева няма нищо", коментира той.

По думите му, има „безстопанственост и ощетяване на бюджета". Той уточни, че има текстове в Наказателния кодекс, които визират именно безстопанственост на ръководителите, които не са си свършили работата.

В случая формално това е министърът на регионалното развитие, по времето когато трябваше да се извърши плащането, а именно настоящият президент Росен Плевнелиев.

Според Димчо Михалевски основната причина все пак да платят остатъка за Водното огледало била, че от ГЕРБ разбрали, че са „нагазили закона".

#БСП #Министерството на регионалното развитие и благоустройството #МРРБ #Водното огледало #Кърджали #Димчо Михалевски #Наказателния кодекс #Росен Плевнелиев #президент #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници