Главчев: Ако Радев не се съобрази с предложените от мен промени, ще понесе отговорност

Главчев: Ако Радев не се съобрази с предложените от мен промени, ще понесе отговорност

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Президентът Радев трябва да издаде указ за смяна на предложените от мен министри, но съм готов на диалог. Ако не се съобрази с моите предложения, отговорността ще е негова. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев.

"Отговорността за министрите, които предлагам, е изцяло моя. Както виждате, всички бягат от отговорност. Ако някой има други виждания по въпроса, този, който осуети предложените от мен промени, ще понесе отговорност. Винаги съм бил в контакт с президента, комуникирали сме при нужда", подчерта той.

Седмица, след като кабинетът положи клетва, служебният премиер поиска да замени двама министри. Главчев настоява дипломат номер едно Стефан Димитров да отстъпи поста си на Даниел Митов. Искането дойде три часа, след като за това настоя Бойко Борисов.

Ден по-късно премиерът поиска и оттеглянето на земеделския министър Кирил Вътев. За да станат промените действителни обаче, е нужен президентски указ. Той до момента не е издаден, а държавният глава поиска среща с Главчев, за да обсъдят мотивите за рокадите, напомня НОВА.


#Димитър Главчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти