Кирил Петков след трагичната катастрофа: Спирам предизборната си кампания! Бог да го прости човека!

Кирил Петков след трагичната катастрофа: Спирам предизборната си кампания! Бог да го прости човека!
A A+ A++ A

Кирил Петков направи изявление след тежкия инцидент, в който участва. Както Lupa.bg подробно писа, в 17,30 часа днес на входа на Аксаково катастрофира автомобил на НСО, в който е пътувал и съпредседателят на ПП-ДБ. При сблъсък с друга кола, която по първоначални данни е изскочила на пътя, е загинал шофьорът в нея, а придружаващата го съпруга е настанена в болница.

"Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор. Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер катастрофира на влизане в Аксаково. Возих се на задната седалка в колата и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал", започва изявлението си във Фейсбук Кирил Петков.

След това той разказва, че екипът на Спешна помощ е пристигнал бързо, както и пожарникарите, които "много професионално" са разрязали колата, за да извадят пострадалите.

"Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да се стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни въпреки, че и те бяха с някакви травми", казва още Кирил Петков, като уточнява, че решаваща роля са изиграли професионалната техника и уменията на пожарникарите. На място разбрал, че не всяка пожарна кола разполага с такива специализирани инструменти, заради което обещава, че ще направи всичко възможно да ги осигури.

Кирил Петков уточнява, че е отишъл в болницата, където оцелялата жена е настанена. Там лично неврохирургът го е уверил, че "черепната травма на този етап изглежда незастрашаваща живота".

"Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота й. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време", добавя Кирил Петков.

Той отправя благодарности и на целия медицински персонал в болницата за оказаната моментална помощ за жената.

"Искрени съболезнования на дъщеря му, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден и да им окажем всякаква помощ, от която имат нужда. Ще спра предизборната си кампания, докато съм сигурен, че всичко, което зависи от мен, за да помогна на пострадалите и семейството, е направено. Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!", завършва поста си Кирил Петков.

#Кирил Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти