Постен гювеч, с който ще си оближете пръстите!

Постен гювеч, с който ще си оближете пръстите!

supichka.com

A A+ A++ A

Необходими продукти:

  • 300 грама зелен боб
  • 300 грама бамя
  • 300 грама картофи
  • 3 броя моркови
  • 500 грама домати
  • 2 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 3 броя чушки
  • 1 брой патладжан
  • 1 супена лъжица равна червен пипер
  • 6 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

  1. Почистете и подгответе всички зеленчуци.
  2. Варете бамята за около 4-5 минути в подсолена вода, след това изплакнете със студена вода и отцедете.
  3. Нарежете морковите на дебели колелца, патладжана на кубчета, а зеления боб - на две.
  4. Обелете и нарежете картофите на едри парчета, лука и чесъна на полумесеци.
  5. Измийте, обелете и настъргайте доматите.
  6. В голяма тава смесете всички зеленчуци, добавете сол, червен пипер и олиото и разбъркайте добре.
  7. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 70-80 минути.
  8. Ако по време на печенето започне да загаря, покрийте с алуминиево фолио и махнете няколко минути преди да извадите тавата.

Постният гювеч е чудесен с бяло саламурено сирене. Да ви е сладко!

#постен гювеч #готвене #българска кухня #кухня #хранене #здравословно хранене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници