Доган и Пеевски инициират създаването на социална кухня към БПЦ

Доган и Пеевски инициират създаването на социална кухня към БПЦ

ДПС - Пресцентър

A A+ A++ A

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и лидерът на парламентарната група на движението Делян Пеевски инициират създаването на кухня за бедни хора към Българската православна църква (БПЦ). Това съобщава пресцентърът на ДПС, който уточнява, че за инициативата е съобщил санкционираният за корупция по глобалния закон "Магнитски" Пеевски, след като заедно със заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев са се срещнали с членовете на Светия синод.

Пресцентърът на партията подчертава, че проектът щял да се реализира с лични средства на Доган и Пеевски, както и с дарения.

Допълва се, че на срещата е било уточнено, че проектът ще започне пилотно към Софийската митрополия, като след това щял да се разгърне и в други митрополии.

Изтъква се, че Светият синод е приел с благодарност идеята, като на срещата са били набелязани стъпките за нейното осъществяване.

На срещата с Пеевски и Цонев са присъствали десетима митрополити. След неотдавнашната кончина на сливенския митрополит Йоаникий и до избирането на нов, към момента членовете на синода са 14, включително и патриарх Неофит. На срещата не са присъствали само митрополит Йосиф, чиято епархия са САЩ, Канада и Австралия, западно и средноевропейски митрополит Антоний, както и плевенският митрополит Игнатий. Патриарх Неофит не е в добро здравословно състояние.

В последно време Пеевски се афишира като благодетел на БПЦ. На среща през ноември обеща на архиереите пари за "светли и топли" храмове, ремонти на църкви, достойни заплати. Свещениците от своя страна му благодариха - и в лично качество, и като представител на държавата.

През последните месеци Пеевски е най-активната персона в държавата - произнася се по всички важни теми, като дава да се разбере, че съдбата на бюджета, правителството и всичко съществено е в неговите ръце.

#Делян Пеевски #Ахмед Доган #кухня

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници