Идея за вечеря: Перфектното Гаспачо
Сезонът на доматите е своя пик. Сега е моментът да им се насладим максимално. Още по-хубаво ще бъде, ако разполагате с домашна продукция, но и тези от магазина ще свършат добра работа.
Ние българите си имаме традиционна студена супа, а именно любимият на всички таратор. Днес обаче ще ви кажем как да си направите класическата испанска студена супа Гаспачо!
Необходими продукти:
1 кг домати, нарязани на четвъртинки
2 краставици краставици, обелени и нарязани
1/2 червена чушка, нарязана
1 скилидка чесън, смляна
2 с.л. винен оцет
1/2 ч.ч. вода
Зехтин
Сол
Прясно смлян черен пипер
2 филийки селски хляб, нарязани на кубчета
2 с.л. тънко нарязан босилек
Начин на приготвяне:
Комбинирайте доматите, краставиците, черния пипер, чесъна, оцета и водата в купата на кухненски робот или блендер. Блендирайте до гладкост, след това добавете захтин и разбъркайте, за да се комбинират. Овкусете и подправете със сол, черен пипер и още оцет, ако е необходимо. Покрийте и охладете.
Междувременно в голям тиган на среден огън добавете малко зехтин, за да покрие дъното на тигана. Добавете хляба и го разбърквайте от време на време, докато стане златист и хрупкав. Свалете от огъня, подправете със сол и оставете да изстине.
За да сервирате, разпределете супата в купички и я поръсете с босилек, крутони и няколко капки зехтин.
Приятен апетит!
Още по темата:
- » 4 пъти повече руски туристи са дошли у нас въпреки войната
- » "Оръжието на Съдния ден": Подводница с ядрените торпеда „Посейдон“ вече е на въоръжение в руския флот (ВИДЕО)
- » "Газпром" вече няма да доставя газ по "Ямал-Европа" през Полша