бТВ VS. НОВА: Всичко за най-интересните продукции в новия тв сезон

бТВ VS. НОВА: Всичко за най-интересните продукции в новия тв сезон

бТВ

A A+ A++ A

Ники Кънчев, Алекс Раева и Краси Радков са голямата изненада на пролетния тв сезон, след като приеха офертата на Би Ти Ви да станат лица в нейния ефир. За Раева и Радков това е своеобразно завръщане, след като и двамата бяха част от “Шоуто на Слави”, което спря преди 5 години. Кънчев обаче, който години наред е водещ в Нова тв - “Стани богат”, “Биг Брадър”, сега ще е в напълно нова среда.

И това не е единствената новина за предстоящия тв сезон. По-голямата е, че само български предавания и сериали ще запълнят най-гледаното време на Нова тв и Би Ти Ви през пролетния сезон.

Подобна конкуренция за праймтайма - от 19 до 23 ч, и в битката за рейтинги, зрители и реклами се случва за първи път от години насам. С нея си отива ерата на турските сериали, които Би Ти Ви категорично спря от началото на годината и ги премести в дъщерния си канал “Би Ти Ви Стори”.

Ето кои са най-интересните продукции, които тръгват в ефира от средата на февруари.

Теодора Духовникова и Владо Карамазов по следите на серийни убийства в “Дяволското гърло 2”

Теодора Духовникова и Владо Карамазов в сцена от "Есента на демона"
Теодора Духовникова и Владо Карамазов в сцена от "Есента на демона"Снимка: Архив

Мистериозни серийни убийства сковават в ужас Велико Търново, а следите водят не само към историята на красивия град, но и към езотерични практики. Това е завръзката на сюжета в “Есента на демона” - дългоочакваното продължение на един от най-успешните български сериали “Дяволското гърло”, чиято премиера ще е по Нова тв в пролетната ѝ програма.

Единствените актьори от първия сезон, които участват в продължението, са Теодора Духовникова и Владимир Карамазов. По стечение на обстоятелствата техните герои - профайлърът Мия Язова и следователят Филип Чанов, се оказват въвлечени в разследването и затова пристигат във Велико Търново.

В “Есента на демона” се включват едни от най-популярните актьори, сред които Димо Алексиев, Мариан Вълев, Ирмена Чичикова, Асен Блатечки, Рая Пеева, Христина Апостолова, Веселин Петров, Александър Тонев, Тони Наумовски и др. Завладяващият сценарий е на Иван Спасов, а режисьор е талантливият Павел Веснаков. Продуцент отново е Евтим Милошев с компанията си Dream Team Group.

Още преди телевизионната си премиера продукцията бе удостоена със “Златна роза” от 41-ото издание на най-стария филмов фестивал у нас. Така стана първият сериал, награден в историята на кинофорума.

Любо Киров в журито на “Като две капки вода”

Димитър Рачков и Герасим Георгиев - Геро отново ще водят "Като две капки вода"
Димитър Рачков и Герасим Георгиев - Геро отново ще водят "Като две капки вода"Снимка: Нова тв

Певецът Любо Киров влиза в журито на новия сезон на шоуто за превъплъщения “Като две капки вода”. До него се очаква да са Хилда Казасян, Веселин Маринов и Димитър Ковачев - Фънки.

В ролята на водещи зрителите отново ще видят забавното дуо Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро. Те ще посрещнат на сцената нови звездни участници, готови да предизвикат себе си и да влязат в надпреварата за най-добри имитации.

В новия сезон отново ще участват известни личности - актьори, певци, тв водещи и други лица от шоубизнеса), които в рамките на 3 месеца ще имитират световноизвестни и български изпълнители от музикалната сцена. За имитацията те трябва да се държат като тях по визия от видеоклип или концертното изпълнение, както и по поведение и глас. За трансформацията на изпълнителя участниците трябва да изтърпят всякакви промени.

Мария Игнатова и Емо Чолаков “Любовни афери” и “Един за друг” - много романтика по “Нова”

Мария Игнатова и Емо Чолаков ще водят заедно "Един за друг"
Мария Игнатова и Емо Чолаков ще водят заедно "Един за друг". Снимка: Нова тв

Любовни триъгълници, предателства, грешки, прошка, раздяла или ново начало ще показва новото риалити “Любовни афери”, което ще се излъчва по Нова тв. Те ще бъдат разказани от хората, които са ги преживели, а зрителите ще разберат през какво са преминали героите, как са се справили с драматичните събития и каква поука са си извадили накрая. Историите ще бъдат пресъздавани чрез възстановки от непрофесионални актьори. В един епизод ще бъдат показвани по две различни истории. Продуцент на новата риалити поредица е Краси Ванков с компанията си Hidalgo Productions. Предаването ще тръгне напролет.

Малко преди него ще започне и новият сезон на романтичното риалити “Един за друг”. А досегашният водещ Емо Чолаков няма да бъде сам. С него ще си партнира Мария Игнатова. “Това е нещо ново и съвсем различно от всичко, което съм правила досега. Харесвам Емо и неговото невероятно чувство за хумор. Да застана редом до него в петия сезон на “Един за друг”, за мен ще бъде огромно удоволствие”, казва новата водеща.

100 000 лв. е наградата в Hell’s Kitchen

Шеф Виктор Ангелов
Шеф Виктор АнгеловСнимка: Нова тв

Най-мащабното кулинарно предаване у нас се завръща по Нова тв с шести сезон и гореща надпревара за 100 000 лв.

Сред колоритните претенденти за приза има майстори, които са готвили за принц Хари и Меган Маркъл и за футболисти от отбора на Челси. За първи път във формата ще участва действащ кмет на малко населено място.

В “Кухнята на Ада”, ръководена от строгия шеф Виктор Ангелов, отново ще влезе и отбор с популярни личности. Звездите ще се състезават срещу червените и сините, за да излъчат своя победител.

Помощници на взискателния водещ ще са Дани Спартак, Никола Симеонов и Светла Илиева. В новия сезон ще продължат и пътешествията на караваните из страната, които предизвикват играчите по всевъзможни начини.

Кулинарното риалити, което гледат в 20 страни по света, се излъчва по Нова тв от 2018 г.

След 10 години пак пасо добле и ча-ча-ча в “Дансинг старс”

Пет години след като слезе от екрана на Би Ти Ви с “Шоуто на Слави”, Краси Радков се завръща в телевизията, но този път като водещ. Той ще си партнира с певицата Александра Раева в новото риалити “Дансинг старс”, което е част от пролетния тв сезон.

Актьорът участваше в танцувалния формат преди години и стигна до финала. “Много ми хареса да съм на тази сцена. Сега ще ми е интересно да гледам отстрани как минават през същите танцувални премеждия новите претенденти за огледалната купа”, казва Краси Радков. Алекс Раева се пошегува, че очаквала да е сред танцьорите. “Истината е, че според мен имам добри заложби и мога да “отвея” поне половината от участниците”, казва тя.

В шоуто популярни личности от различни области се състезават в необичайно за тях амплоа, като танцуват заедно с професионалисти. Двойките биват оценявани от жури и от публиката, но наградата за победителите е символична - получават титлата “Крал и Кралица на бала”.

“Дансинг старс” започва през есента на 2008 г., като първите два сезона са по Би Ти Ви. След неколкогодишна пауза предаването се завръща, но по Нова тв, с трети и четвърти сезон. Последното му излъчване е през 2014 г.

Сега - десет години по-късно, правата му отново са взети от Би Ти Ви, където предстои да гледаме петия му сезон.

Алекс Сърчаджиева с две предавания

Алекс Сърчаджиева
Алекс Сърчаджиева Снимка: Би Ти Ви

Познаваме ли родината си? Това ще проверява Алекс Сърчаджиева в патриотичния формат “Аз обичам България”, в който популярни личности ще отговарят на въпросите ѝ. Талантливата актриса ще е водеща на шоуто по английски лиценз, което тръгва по Би Ти Ви през февруари. Капитани на двата отбора, които ще се състезават, са Камен Алипиев-Кедъра и Сашо Кадиев (затова и викторината “Кой да знае”, която той водеше досега, спира).

Сърчаджиева има специален сантимент към играта, тъй като преди години, когато шоуто се излъчва по Нова тв, един от капитаните на отборите беше любимият ѝ мъж Иван Ласкин.

Въпреки новата си роля Алекс ще продължи да води и предаването “Животът по действителен случай”, което Би Ти Ви показва всяка събота.

Новите епизоди на “Стани богат” тръгват през февруари с Ники Кънчев

“У дома” - така Ники Кънчев определи завръщането си в “Стани богат”, макар че с нея той за първи път ще изгрее в ефира на Би Ти Ви през февруари.

Именно той е човекът, който направи умната игра популярна у нас, след като тя стартира именно с него през 2001 г. по Нова тв. Нещо повече, тогава той създаде и представата как трябва да изглежда един тв водещ - харизматичен, с фино чувство за хумор, което никога не обижда, и много, много знаещ.

Такъв беше и Михаил Билалов, който водеше играта досега, но я напусна по свое желание. Поне две са причините му - тръгва на едномесечно турне в САЩ и Канада с постановката “Бум-Бум: Еволюция на престъпното мислене”, но същевременно ще продуцира и сериал.

Стефан Вълдобрев - българският Хорейшо в криминалния “Алфа”

Актьорите в новия криминален сериал “Алфа”
Актьорите в новия криминален сериал “Алфа” Снимка: Би Ти Ви

“Дами и господа, това беше Максим Ръсин, който се завръща след 8-годишно отсъствие, за да оглави новото звено под шапката на Интерпол.” Това казва журналистът Светослав Иванов, но не в предаването си “120 минути”, а в новия сериал “Алфа”. Той пак е тв водещ, но на кино, и представя в рубриката си българския Хорейшо - следователя Максим Ръсин, в чиято роля влиза Стефан Вълдобрев.

“Алфа” е най-новият криминален сериал на Би Ти Ви, който ще има премиера в пролетния тв сезон. Негов продуцент е Найо Тицин, а режисьор е Димитър Коцев - Шошо.

В една от главните роли влиза Валентина Каролева - дъщерята на продуцентката Весела Тотева. Тя стана известна с ролята във филма “Доза щастие” на режисьорката Яна Титова, базиран на личната история на Весела Тотева. В криминалния сериал героинята ѝ се казва Рая Макавеева, спортна натура е и работи от 16-годишна. Актьорът Петър Антонов също ще участва в сериала.

Кадър от "Съни бийч 3"
Кадър от "Съни бийч 3"

На малкия екран се завръща и ситкомът “Съни бийч” с новия си трети сезон. В него пак ще има сватба, много гост-звезди, както и познатите вече герои на Аня Пенчева, Владислав Карамфилов - Въргала, Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и др.

Бизнесмен търси жена в “Ергенът 3”

Бизнесменът Александър Младенов ще търси любовта в третия сезон на романтичното риалити “Ергенът”. Той е успял млад предприемач, който развива своя бизнес не само у нас, но и в Европа.

Новият ерген Александър Младенов
Новият ерген Александър Младенов Снимка: Би Ти Ви

Новият “ерген” на България има много и различни интереси и хобита, обича да пътува, но винаги намира време за голямото си семейство – има три сестри и един брат. Александър Младенов не харесва мимолетните връзки, тъй като за него семейството е висша ценност. Преди да се обвърже сериозно, иска да се увери, че е намерил правилната жена, която споделя светогледа и разбиранията му.

Водещ на третия сезон отново ще бъде актьорът Наум Шопов. Форматът е сниман в Турция и ще се излъчва по Би Ти Ви от февруари.

Калин от “Фермата” влиза в “Бригада Нов дом” заедно с баща си

Мария Силвестър с новата бригада
Мария Силвестър с новата бригадаСнимка: Би Ти Ви

Новият сезон на “Бригада Нов дом” ще има изцяло нова бригада. Начело застава Калин Евтимов, познат на зрителите от осмия сезон на “Фермата”. Рамо до рамо с него ще бъдат съдружникът му Симеон, майсторите Димитър, Иван, Ивайло и бащата на Калин – Евтим.

Водеща си остава Мария Силвестър. Заедно те ще пътуват из страната със своя кемпер, за да достигнат до хора от различни кътчета на България. През новия сезон в подкрепа на каузите ще се включват обикновени хора, обичани лица и доброволци, съпричастни с тях. Те са лично мотивирани, безвъзмездно, с много енергия, желание и доброволен труд да допринесат за подобряване на живота на героите в предаването.

За петте си сезона досега телевизионният проект е променил съдбата на повече от 62 семейства и е възвърнал блясъка в очите на над 160 деца.

Източник: 24 часа

#бТВ #Нова ТВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници